Bölümler
Programın Amacı
Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programının amacı sunulan 1 yıl süreli İngilizce eğitim yoluyla, programa kayıtlı öğrencilerin akademik ve profesyonel hayatlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil becerileriyle verimli bir şekilde donatılmalarını sağlamaktır.
Program Hakkında
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programından üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve kayıtlı oldukları birimler tarafından İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi almaları uygun görülen tüm öğrenciler faydalanabilmektedir. Programının verimli geçmesi için Yüksekokulumuzun fiziki kapasitesi ve Öğretim Elemanı sayısı göz önünde bulundurularak, her bir akademik yıl için belirlenen kontenjan Üniversite Kayıt döneminde Yüksekokulumuz web sayfasında ilan edilmektedir. İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görmek isteyen aday öğrencilerimizin Üniversite kayıt döneminde Yabancı Diller Yüksekokuluna dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Hazırlık programına başvuru yapan aday öğrencilerimiz arasından Seviye Belirleme Sınavı sonucuna göre Hazırlık Eğitimi alacak öğrencilerimiz belirlenmektedir.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi bir akademik yıl (Güz Dönemi ve Bahar Dönemi) sürmektedir. Öğrencilerimiz Yüksekokulumuz dersliklerinde ve toplamda her biri 25 kişi kapasiteli 5 adet sınıfta ve ayrıca 2 ayrı dil laboratuvarlarında haftada toplam 24 Saat İngilizce eğitimi almaktadırlar. Derslerimiz Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma gibi becerilerinin hepsini kapsayacak şekilde planlanmıştır.
Programa kabul edilen öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği’nde belirtilen derse devam ve sınav koşullarını eksiksiz yerine getirmeleri ve İsteğe Bağlı İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlamış sayılabilmeleri için yılsonu başarı puanlarının 100 üzerinden en az 60 olması gerekir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan başarı belgesi verilmektedir.
Program Profili
Akademik yıl boyunca programımızın hedefi İngilizce öğrenirken hedef kültür ve dilde ihtiyaç duyulan dil bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri Main Course ve Skills şeklinde ayrılmış iki ders çerçevesinde öğrencilerimize kazandırmaktır.
Program Yetkilileri
Yabancı Diller Bölüm Başkan V. : Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE
Alınacak Derece
İsteğe Bağlı Hazırlık Öğrencilerin dönem sonu genel ortalamalarına bağlı olarak A2 ya da B1 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmaları hedeflenmektedir.
Kabul Koşulları
Üniversitemizin herhangi bir ön lisans ya da lisans programına kayıtlı olan öğrencilerimiz, kayıt esnasında isteğe bağlı hazırlık talebinde bulunarak ya da birimimize İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programından yararlanmak istediklerini belirten bir dilekçe vererek programımıza kabul edilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlar
Yüksekokulumuz Not Hesaplama Sistemi İle İlgili Ayrıntılı Bilgiye Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
Yüksekokulumuz Not Hesaplama Sistemi İle İlgili Örnek Not Hesabına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
Üst Kademeye Geçiş
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programında yer alan öğrencilerin akademik birimlerine geçmeleri hususunda herhangi bir şart yoktur ve hazırlık programında başarısız olsalar dahi bölümlerine başlayabilirler. Dileyen öğrenciler isteğe bağlı hazırlık programına kayıt yaptırıp derslerin başlamasını takip eden ekle/sil haftası içerisinde danışmanlarıyla görüşüp dilekçe vermeleri halinde bölümlerine devam edebilirler. İlk dönemin ekle/sil haftası sona erdikten sonra ya da dönem ortasında bölümlere geçiş işlemi yapılmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerimizin İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programını başarıyla bitirebilmeleri için Sınavlar, Değerlendirme ve Notlar başlığında belirtilen şekilde hesaplanan sene sonu başarı notunun 100 üzerinden 60 ya da üstü olması gerekmektedir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı kapsamında önceki öğrenmenin tanınması amacıyla yalnızca her akademik takvimin başlangıcında bir seviye belirleme sınavı gerçekleştirilmekte ve öğrencilerimiz sınav sonuçlarına ve kontenjan durumuna göre A1/A2 düzeylerine göre ayrı sınıflara yerleştirilmektedirler.
İstihdam Olanakları
Hazırlık programının sunduğu herhangi bir istihdam olanağı bulunmamaktadır.
Program Çıktıları
Öğrenciler seviyelerine uygun düzeyde temel İngilizce bilgileri edinecektir.
Öğrenciler gündelik durumlarla alakalı yorum yapabilir ve konuşabilir hale gelecektir.
Öğrenciler bir konuya katılıp katılmadıklarına dair fikir beyan edebileceklerdir.
Öğrenciler hedef kültür ve dil kapsamında kabul görmüş kibar istek ve teklif yapılarını öğrenerek sosyal normlar doğrultusunda aktivite ve eylem önerilerinde bulunmayı öğreneceklerdir.
Öğrenciler İngilizce temel bilgileri edinerek kendi ilgi alanları hakkında karmaşık olmayan, mantıksal akışı sağlanmış sözlü/yazılı tasvirler yapmayı öğrenirler.
Öğrenciler istenilen bilginin yerini bulabilmek için metinleri tarayabilecek ve belli bir ödevi yerine getirmek için bir metnin farklı kısımlarından veya farklı metinlerden bilgi toplayabilecektir.
Öğrenciler ilgi alanları hakkında basit makaleler yazabilecektir.
Öğrenciler ilgili konuya aşina oldukları takdirde, kendi alanlarındaki bir dersi veya konuşmayı takip edebilecektir.
Öğrenciler konuşmanın standart bir lehçede ve net bir şekilde gerçekleşmesi koşuluyla, etraflarındaki tartışmalarının temel noktalarını takip edebilecektir.
Öğrenciler bir restorana gidip, sipariş verebilecek, nazik bir şekilde sohbet edebilecek ve hesabı ödeyebilecektir.
Öğrenciler aşina oldukları, kişisel ilgi alanlarına giren veya günlük yaşam ile ilgili konularda, önceden hazırlık yapmaksızın, konuşmalara dahil olabilecektir.
Öğretim Programı
Haftada 20 ders saati “Main Course” + 4 ders saati “Skills” dersleri ile toplamda 24 ders saati eğitim verilir.
Akademik Personel
Her yıl açılan sınıf sayısına göre aşağıdaki listedeki akademik personellerimiz hazırlık sınıflarında ders verir. Diğer akademik personel ise üniversitemiz bünyesindeki diğer fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarının açmış olduğu İngilizce I-II dersleri ile Mesleki Yabancı Dil derslerini yürütür.
Öğr. Gör. Mehmet BOLLUK - Yüksekokul Müdürü
Öğr. Gör. Çağatay AYDOĞAN - Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Öğr. Gör. M. Sinan ALPSOY - Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE - Yabancı Diller Bölüm Başkan V.
Öğr. Gör. Ahu Gülümser IRAK
Öğr. Gör. Birtan BAYTAR
Öğr. Gör. Gözde ÇAVDAR
Öğr. Gör. Dr. Hatice DEMİR
Öğr. Gör. Dr.İlknur BAYTAR
Öğr. Gör. Mehmet BOLLUK
Öğr. Gör. Niğmet ÇETİNER
Öğr. Gör. Ömer ERGÜL
Öğr. Gör. Dr. Özlem FAKAZLI
Öğr. Gör. Seray ALPARSLAN (İspanyolca)
Öğr. Gör. Dr. Hanife ERDOĞAN ( Rusça)
Öğr. Gör. Taha Zübeyir TAŞITÇI ( Rusça)
İletişim
Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE
İletişim Bilgileri
Tel: 0 (366) 280 4311 Dahili: 4311
E-posta: nyasar@kastamonu.edu.tr
Programın Amacı
Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen Zorunlu İngilizce Hazırlık Programının amacı sunulan 1 yıl süreli İngilizce eğitim yoluyla, programa kayıtlı öğrencilerin akademik ve profesyonel hayatlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil becerileriyle verimli bir şekilde donatılmalarını sağlamaktır.
Program Hakkında
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programından sadece Turizm Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği (İngilizce) bölümünü kazanan öğrenciler faydalanabilmektedir. Bölümü kazanan öğrencilere eğitim-öğretim faaliyetleri başlamadan önce Yabancı Diller Yüksekokulunda tüm dört beceriyi ölçen Yeterlilik Sınavı yapılmaktadır. Sınavdan 60 puan ve yukarısı alan öğrenciler direkt bölümlerinde derslere başlayabilirler.
Zorunlu İngilizce Hazırlık eğitimi bir akademik yıl (Güz Dönemi ve Bahar Dönemi) sürmektedir. Öğrencilerimiz Yüksekokulumuz dersliklerinde ve toplamda her biri 25 kişi kapasiteli 5 adet sınıfta ve ayrıca 2 ayrı dil laboratuvarlarında haftada toplam 24 Saat İngilizce eğitimi almaktadırlar. Derslerimiz Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma gibi becerilerinin hepsini kapsayacak şekilde planlanmıştır.
Programa kabul edilen öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği’nde belirtilen derse devam ve sınav koşullarını eksiksiz yerine getirmeleri ve Zorunlu İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlamış sayılabilmeleri için yılsonu başarı puanlarının 100 üzerinden en az 60 olması gerekir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan başarı belgesi verilmektedir.
Program Profili
Akademik yıl boyunca programımızın hedefi İngilizce öğrenirken hedef kültür ve dilde ihtiyaç duyulan dil bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri ile akademik bölüm derslerinde dersleri İngilizce olarak izleme ve değerlendirebilme yeteneğine sahip olmalarını amaçlamaktadır. Main Course ve Skills şeklinde ayrılmış iki ders çerçevesinde öğrencilerimize bu yeterlilikler kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Program Yetkilileri
Yabancı Diller Bölüm Başkan V. : Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE
Alınacak Derece
Zorunlu Hazırlık Öğrencilerin dönem sonu genel ortalamalarına bağlı olarak en az B1 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmaları ve bölümdeki derslerini İngilizce takip edebilecek bilgi ve beceriye sahip olmaları hedeflenmektedir.
Kabul Koşulları
Üniversitemizin Turizm Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği (İngilizce) bölümünü kazanmış olmak.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlar
Yüksekokulumuz Not Hesaplama Sistemi İle İlgili Ayrıntılı Bilgiye Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
Yüksekokulumuz Not Hesaplama Sistemi İle İlgili Örnek Not Hesabına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerimizin Zorunlu İngilizce Hazırlık Programını başarıyla bitirebilmeleri için Sınavlar, Değerlendirme ve Notlar başlığında belirtilen şekilde hesaplanan sene sonu başarı notunun 100 üzerinden 60 ya da üstü olması gerekmektedir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı kapsamında önceki öğrenmenin tanınması amacıyla yalnızca her akademik takvimin başlangıcında bir seviye belirleme sınavı gerçekleştirilmekte ve öğrencilerimiz sınav sonuçlarına, kontenjan durumuna ve İngilizce bilgi düzeylerine göre ayrı sınıflara yerleştirilmektedirler.
İstihdam Olanakları
Hazırlık programının sunduğu herhangi bir istihdam olanağı bulunmamaktadır.
Program Çıktıları
Öğrenciler seviyelerine uygun düzeyde akademik İngilizce bilgileri edinecektir.
Öğrenciler gündelik durumlarla alakalı yorum yapabilir ve konuşabilir hale gelecektir.
Öğrenciler bir konuya katılıp katılmadıklarına dair fikir beyan edebileceklerdir.
Öğrenciler hedef kültür ve dil kapsamında kabul görmüş kibar istek ve teklif yapılarını öğrenerek sosyal normlar doğrultusunda aktivite ve eylem önerilerinde bulunmayı öğreneceklerdir.
Öğrenciler edindikleri İngilizce eğitimi sonunda kendi ilgi alanları hakkında , mantıksal akışı sağlanmış sözlü/yazılı tasvirler yapmayı öğrenirler.
Öğrenciler istenilen bilginin yerini bulabilmek için metinleri tarayabilecek ve alanları ile ilgili bir ödevi yerine getirmek için bir metnin farklı kısımlarından veya farklı metinlerden bilgi toplayabilecektir.
Öğrenciler alanları hakkında orta-ileri düzey makaleler yazabilecektir.
Öğrenciler kendi alanlarındaki bir dersi veya konuşmayı takip edebilecektir.
Öğrenciler konuşmanın standart bir lehçede ve net bir şekilde gerçekleşmesi koşuluyla, etraflarındaki tartışmaları takip edebilecektir.
Öğrenciler bir restorana gidip, sipariş verebilecek, nazik bir şekilde sohbet edebilecek ve hesabı ödeyebilecektir.
Öğrenciler alanları ile ilgili veya günlük yaşam ile ilgili konularda, önceden hazırlık yapmaksızın, konuşmalara dahil olabilecektir.
Öğretim Programı
Haftada 20 ders saati “Main Course” + 4 ders saati “Skills” dersleri ile toplamda 24 ders saati eğitim verilir.
Akademik Personel
Her yıl açılan sınıf sayısına göre aşağıdaki listedeki akademik personellerimiz hazırlık sınıflarında ders verir. Diğer akademik personel ise üniversitemiz bünyesindeki diğer fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarının açmış olduğu İngilizce I-II dersleri ile Mesleki Yabancı Dil derslerini yürütür.
Öğr. Gör. Mehmet BOLLUK - Yüksekokul Müdürü
Öğr. Gör. Çağatay AYDOĞAN - Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Öğr. Gör. M. Sinan ALPSOY - Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE - Yabancı Diller Bölüm Başkan V.
Öğr. Gör. Ahu Gülümser IRAK
Öğr. Gör. Birtan BAYTAR
Öğr. Gör. Gözde ÇAVDAR
Öğr. Gör. Dr. Hatice DEMİR
Öğr. Gör. Dr.İlknur BAYTAR
Öğr. Gör. Mehmet BOLLUK
Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE
Öğr. Gör. Niğmet ÇETİNER
Öğr. Gör. Ömer ERGÜL
Öğr. Gör. Dr. Özlem FAKAZLI
Öğr. Gör. Seray ALPARSLAN (İspanyolca)
Öğr. Gör. Dr. Hanife ERDOĞAN ( Rusça)
Öğr. Gör. Taha Zübeyir TAŞITÇI ( Rusça)
İletişim
Öğr. Gör. Dr. Nagihan GÖKÇE
İletişim Bilgileri
Tel: 0 (366) 280 4311 Dahili: 4311
E-posta: nyasar@kastamonu.edu.tr