Zorunlu Yabancı Dil I-II (İngilizce) Muafiyet Sınav Başvurusu

• 2022-2023 Akademik Yılında Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında zorunlu olarak okutulan Yabancı Dil (İngilizce)-I ve Yabancı Dil (İngilizce)-II derslerinden muaf olmak isteyen 1.sınıfa ilk kez kayıt yaptırmış öğrencilere veya geçen sene TÖMER’de 1 yıllık Türkçe eğitimi almış ve bu yıl kendi bölümünde 1.sınıfta öğrenimine devam eden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 13 Ekim Perşembe günü saat 11:00’da yüz yüze ''Zorunlu Yabancı Dil ( İngilizce) Dersleri Muafiyet Sınavı'' yapılacaktır.

• İngilizce Muafiyet Sınavına başvuru yapacak öğrencilerimiz müracaat dilekçelerini öğrenim gördükleri Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına en geç 10 Ekim Pazartesi gününe kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

• Ara sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile dersi önceden almış ve/veya devamsızlıktan kalmış öğrenciler bu haktan yararlanamazlar.

• 13 Ekim Perşembe günü saat 11:00'da yapılacak olan sınava her öğrenci kendi eğitim gördüğü Fakülte/Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunda girecektir.

• Sınava giriş yerleri ve sınava girecek öğrenci listesi öğrencinin eğitim gördüğü Fakülte/Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulu web sitesinde sınav öncesinde ilan edilecektir.

muaf2022