Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Turizm İşletmeciliği (İngilizce) Bölümünü Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine;

  • Turizm İşletmeciliği (İngilizce) Bölümünü Kazanan Öğrencilerimiz için 1 Yıllık Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır. 1 Yıllık Zorunlu İngilizce Hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyen öğrencilerimize yönelik 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da İngilizce Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Aynı gün saat 13.30’da ise İngilizce Konuşma Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

  • Sınavdan başarılı olan öğrencilerimiz, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 1. sınıfta eğitim-öğretim görmeye hak kazanacaklardır. Başarısız olan öğrencilerimiz ise 1 Yıllık Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim göreceklerdir.

  • Hazırlık sınıfından muaf olabilmek için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan sınavdan başarılı olmak ya da ulusal ve uluslararası geçerliliği olan sınavlardan; YDS’den 70, E-YDS’den 70, TOEFL’dan PBT 470, CBT 155, IBT 65, IELTS’den 65  veya FCE’den C düzeyinde puan aldığını belgelemek ZORUNLUDUR. Hazırlık sınıfından muafiyetle ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linkte yer alan Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Sınıfı Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.

https://www.kastamonu.edu.tr/index.php/tr/iletisim-tr/rektorluk-tr/9-kategori-basin-yayin-tr/yonetim-makaleleri-tr/8-yonetim-yonetim-ve-yonergeler-tr

  • Sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinden 13 Eylül 2022 Salı günü ilan edilecektir.