İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında Okumak İsteyenlerin Dikkatine;

• İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programından 2022-2023 Akademik Yılı itibariyle üniversitemize yeni kayıt yaptıranön lisans ve lisans öğrencileri faydalanabilmektedir. Ara sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimiz programa kabul edilmemektedir.

• Aşağıdaki linkten hangi programlarda isteğe bağlı hazırlık sınıfı başvurularının kabul edildiğini görebilirsiniz.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Okutulan Bölüm ve Programlar Listesi

• İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz Üniversite kayıt döneminde 05 Eylül 2022 Pazartesi günü çalışma saati sonuna kadar aşağıdaki başvuru dilekçesini doldurarak şahsen veya posta yolu ile (posta veya kargo ücretini ödeyerek) Yüksekokulumuz Sekreterliğine ulaştırması gerekmektedir.

YDYO İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK ÖN BAŞVURU DİLEKÇESİ

• Postadan kaynaklı gecikmelerden dolayı sorumluluk kabul edilmez, kargo veya taahhütlü gönderilerde gönderi ücretini karşı ödemeli gönderdiğiniz kargolar KABUL EDİLMEZ, kargo ücretini peşin ödeyerek ıslak imzalı başvuru formunu gönderebilirsiniz.

• Başvurudan sonra Yüksekokulumuz tarafından 09 Eylül 2022 Cuma günü saat 10.00'daYüksekokulumuz dersliklerinde düzenlenecek olan Yabancı Dil Seviye ve Kur Belirleme Sınavı'na katılmanız gerekiyor. Belirlenen kontenjan dahilinde sınava katılan aday öğrencilerimiz arasından en yüksek puanlı adaydan başlayarak sınıflar oluşturulacaktır. Kontenjan nispetinde hazırlık sınıflarında öğrenim görecek öğrenciler belirlenecektir.

• Yabancı Dil Seviye ve Kur Belirleme Sınavına girmeyen fakat kontenjanın yeterli olduğu durumda hazırlık sınıflarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler BAŞLANGIÇ düzeyinde sınıflara yerleştirileceklerdir.

• Sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinden 13 Eylül 2022 Salı günü ilan edilecektir.

Üniversitemiz Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı Hazırlık Ön Başvuru Dilekçesindeki bilgileri kullanacaktır. Üniversitemiz KVKK ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.