ydyo1

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Üniversitemizde Hazırlık, Ön lisans ve Lisans düzeylerinde okutulan yabancı dil dersleri (İngilizce, Almanca ve İspanyolca) ve ilgili sınavlar Yüksekokul Müdürlüğümüzün koordinasyonunda yürütülmektedir.

Sorumluluk Alanlarımız:

·         İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı Dersleri

·         Zorunlu Yabancı Dil Dersleri (İngilizce)

·         Mesleki Yabancı Dil Dersleri (İngilizce)

·         Seçmeli Yabancı Dil Dersleri (İngilizce/ Almanca/ İspanyolca)

·         ERASMUS Öğrenim ve Staj Hareketliliğine yönelik Yazılı ve Sözlü Sınavlar

·         MEVLANA Öğrenim Hareketliliğine yönelik Yazılı ve Sözlü Sınavlar

·         TOEFL Sınav Merkezinde gerçekleştirilen TOEFL IBT sınavları

·         SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ bünyesinde açılan kurslar (YDS-YÖKDİL Hazırlık Kursu, Genel Almanca Kursu, Genel İngilizce Kursu, Genel İspanyolca Kursu)

·         Üniversite bünyesinde yayına hazırlanan Bilimsel Dergilerin LİSAN EDİTÖRLÜKLERİ

·         Uluslararası Yazışmalar

·         Konferans ve Sempozyum Görevleri

·         Öğrenci Toplulukları için Akademik Danışmanlık Faaliyetleri

Bölümler

• Yabancı Diller Bölümü

Akademik Kadro

Unvanı

Branşı

Sayı

Almanca

İspanyolca

TOPLAM

Yabancı Diller Bölümü

Yabancı Diller Bölümü; İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık, Ön lisans ve lisans düzeyi Zorunlu ve Seçmeli İngilizce dersleri ve lisans düzeyi Seçmeli ikinci yabancı dil (Almanca ve İspanyolca) dersleri olmak üzere Üniversitemiz genelinde tüm yabancı dil derslerinin planlanması ve yürütülmesinden sorumludur.

Ön lisans programlarında zorunlu olarak okutulan yabancı dil (İngilizce) dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapılmaktadır. Lisans bölümlerinde zorunlu olarak okutulan yabancı dil (İngilizce) dersleri ilgili bölümlerin kararları doğrultusunda uzaktan öğretim ya da örgün öğretim yoluyla yürütülmektedir.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen yabancı dil kursları ve Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Sınav Koordinatörlüğü tarafından yürütülen TOEFL IBT sınavlarında Yabancı Diller Bölümünde görevli deneyimli akademik personel görev yapmaktadır.

Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi

Yüksekokulumuz tarafından Üniversitemizin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim görecek olan öğrencilerimizin eğitim ve mesleki yaşamlarında ihtiyaç duyacakları İngilizce becerileriyle donatılmalarını hedefleyen 1 yıl süreli İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı yürütülmektedir.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programından üniversitemize yeni kayıt yaptıran tüm öğrenciler faydalanabilmektedir. Programının verimli geçmesi için Yüksekokulumuzun fiziki kapasitesi ve Öğretim Elemanı sayısı göz önünde bulundurularak, Hazırlık programına başvuru yapan aday öğrencilerimiz arasından Seviye Belirleme Sınavı sonucuna göre Hazırlık Eğitimi alacak öğrencilerimiz belirlenmektedir.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi bir akademik yıl (Güz Dönemi ve Bahar Dönemi) sürmektedir. Öğrencilerimiz Yüksekokulumuz dersliklerinde ve dil laboratuvarlarında haftada 24 Saat İngilizce eğitimi almaktadırlar. Derslerin büyük bölümü Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma gibi becerilere yoğunlaşacak şekilde planlanmıştır.

Programa kabul edilen öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği’nde belirtilen derse devam ve sınav koşullarını eksiksiz yerine getirmeleri ve İsteğe Bağlı İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlamış sayılabilmeleri için yılsonu başarı puanlarının 100 üzerinden en az 60 olması gerekir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan başarı belgesi verilmektedir.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görmek isteyen aday öğrencilerimizin Üniversite kayıt döneminde Yabancı Diller Yüksekokuluna dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.